Pedicuresalon Relaxing Feet

Pedicure en massage

Schimmels

Huidschimmel / voetschimmel

Vaak besteed je pas aandacht aan je voeten als je er last van hebt. Bijvoorbeeld als het een beetje jeukt of pijn doet tussen je tenen. Vaak blijken er dan schilfers en blaasjes tussen de tenen te zitten, waarschijnlijk heb je dan een voetschimmel opgelopen.
Een ontsierende aandoening, soms pijnlijk. Maar ach, eigenlijk valt er best mee te leven.
Zo denken de meeste mensen. Echter schimmels zijn de aanstichters van de zogenaamde ‘kalknagels’. Gelukkig zijn schimmelnagels tegenwoordig prima te behandelen.


Hoe herken je een schimmelnagel?

Bij schimmelnagels vertoont de nagelplaat verkleuringen zoals witte tot gele/bruinachtige strepen. De lengtegroei van de nagel is geremd en het gevolg hiervan is dat de dikte van de nagel toeneemt.


Hoe kom ik er aan?

Schimmels verspreiden zich door het maken van schimmelsporen. Deze zijn zeer klein en komen overal om ons heen voor. De schimmelsporen die voetschimmel kunnen veroorzaken vinden wij vooral in sportzalen, zwembaden en andere plekken waar mensen met blote voeten lopen (kleedkamer van kledingwinkels, dokters etc). De schimmelsporen kunnen uitgroeien tot echte schimmels als de omstandigheden daarvoor gunstig zijn: voor voetschimmels zijn dit vooral een vochtige, warme omgeving.


Hoe voorkom ik een voetschimmelinfectie?


  • Na het douchen of baden de voeten goed drogen
  • In openbare ruimtes zo min mogelijk op blote voeten lopen
  • Katoenen of wollen sokken dragen (deze voorkomen transpiratie)
  • Draag schoenen van een ‘ventilerend’ materiaal (leer, linnen of open schoenen)


De Pedicure

Eigenlijk is een regelmatig bezoek aan de pedicure een 'must' wanneer u wilt voorkomen dat een schimmelinfectie zo uit de hand loopt dat niet alleen uw huid maar ook uw nagels aangetast raken. De pedicure inspecteert uw voeten en geeft adviezen om de voeten en voethuid in optimale conditie te houden. Voorkomen is beter dan genezen en dat gaat zeker op voor schimmelinfectie.