Relax Body & Feet       

Even ontspannen, een moment voor jezelf 

Sport en Voeten

Regelmatig sporten komt onze gezondheid ten goed. Wie in beweging blijft, houdt zijn of haar lichaam langer gezond en fit. De aandacht voor de voeten mag hierbij niet ontbreken, onze voetgewrichten komen met het sporten meer en anders onder druk te staan. De aanzet van iedere beweging begint veelal vanuit de voeten door het zoeken van de juiste lichaamsbalans. Door hun anatomische bouw kunnen voeten zich tijdens het sporten aan veel situaties aanpassen. 


Waarom naar de pedicure?

Bij pijn aan uw voeten, door bijvoorbeeld een ingroeiende teennagel, eelt of een likdoorn, zult u uw voet (onbewust) anders neerzetten om de pijn te ontwijken. Door verkeerde afwikkeling van de voet, ontstaat er een verkeerde belasting en is de kan op blessures groter. 

Negeer klachten niet

Ook van je andere spieren en gewrichten wordt het nodige verlangd. Denk maar aan snelheid, kracht en herhalende bewegingen. Wie te weinig aandacht besteedt aan zijn voeten, loopt al snel de kans  op een blessure. Het dragen van goed schoeisel is hierbij erg belangrijk. 


Als je weleens pijn hebt aan je voeten, of last hebt van je knieën, heup, rug of spieren, kan het ook gaan om een afwijkende voetstand, een verkeerd looppatroon of een voetaandoening, die verder gaat dan een blaar of een eeltplekje. En dat gaat niet vanzelf over. Sterker nog, hoe langer je die klachten negeert, hoe erger die klachten worden. 

Aandacht van een specialist

Met al die klachten, en ook met voortdurend terugkomende blaren en eeltplekken, moet je zelf niet aan de gang gaan. Die verdienen de aandacht van een specialist. Een Pedicure/Sportpedicure is in staat je al een heel eind op weg te helpen om pijn/blessurevrij te sporten. 

Daarnaast kan ik u ook doorsturen naar de Sportpodotherapeut of Sportmasseur.