Relax Body & Feet       

Even ontspannen, een moment voor jezelf 

Voetwratten 

Een gewone voetwrat is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat. Voetwratten worden net als wratten op andere plaatsen van het lichaam veroorzaakt door een virusaandoening.

Hoe herkent u een wrat

Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen een wrat en een likdoorn is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als je er bovenop drukt.

Soorten voetwratten

Voetwratten zijn zeer besmettelijk. De gewone wrat komt meestal voor op jonge leeftijd. Er zijn verschillende soorten, waaronder de ouderdomswrat. Het is een bruinachtige woekering van diverse afmetingen en kan overal op de huid voorkomen, zo ook op de voeten. Wratten verdwijnen op den duur vanzelf, hoewel dit soms jaren kan duren.

Behandeling

Voetwratten kunnen door de huisarts behandeld worden door bevriezing met vloeibare stikstof. Meestal geeft deze behandeling lichte napijn en klachten bij het lopen. Ook kan salicylzuur worden gebruik, verkrijgbaar in zalf, gel of aanstipvloeistof.