Relax Body & Feet       

Even ontspannen, een moment voor jezelf 

Thaise voet/onderbeen massage                                                                      

Massage stokjes

De Thaise voet/onderbeen massage is een complete ontspannende en vitaliserende massagebehandeling. Het is een pure weldaad voor uw voeten, benen en geest.

Deze massage richt zich niet enkel op de voeten, maar ook op de benen tot en met de knie. De massage wordt opgebouwd met wrijfbewegingen over de gehele voet om op te warmen, daarna volgend verschillende handgrepen en massagetechnieken, plus drukpuntmassage. Hierbij wordt gebruik gemaakt van vingers, duimen en handen. Uniek aan deze behandeling is het gebruik van handgemaakte houten massagestokjes om de reflexpunten op de voet nog effectiever te stimuleren. 

Sommige mensen voelen tintelingen en prikkels. In sommige gevallen kan een (lichte) pijnprikkel voelbaar zijn wat zou kunnen wijzen op een blokkade van de energiestroom. Door deze punten zacht aan te drukken en te masseren zou een blokkade kunnen worden verminderd of opgeheven. 

Doordat op unieke wijze meridiaan- en reflexzones worden gecombineerd, wordt door deze massage het hele lichaam verzorgd. De organen van de mens zoals hart, longen, maag, darmen en nieren zijn in de vorm van meridianen terug te vinden op de voetzool en worden meegenomen in deze massage. Zo activeert een Thaise voet- en onderbeen massage het natuurlijke genezingsproces, verbetert het de doorbloeding en stimuleert het de zenuwbanen, organen, lymfesstysteem en hormoonstelsel. 

Daarnaast zorgt het voor vermindering van spanning op lichamelijk en psychisch gebied. Doordat de voeten het verst van uw hoofd vandaan liggen, wordt de "energie"letterlijk vanuit je hoofd naar je voeten getrokken. Slaapt u slecht of heeft u teveel aan het hoofd, kan een voetmassage een perfect slaapmiddel zijn, is daarom zeer aardend. Deze massage is ook zeer effectief om moeheid te verdrijven en onze energie op peil te houden. De voetzool wordt in deze visie gezien als de spiegel van het lichaam. 

Het is goed om te weten dat ik niet therapeutisch werk, dat mijn massage aanvullend en ondersteunend kunnen zijn, maar nooit een andere behandeling kan vervangen. Bij lichamelijk klachten adviseer ik altijd contact op de nemen met de (huis)arts.

Contra-indicaties voor massage


 

Tip:

Trek bij een behandeling makkelijke kleding aan, bij voorkeur een broek waarvan de broekspijpen niet knellen en kunnen worden opgerold tot boven de knie. 


Massage alleen voor vrouwen.